Zabıta Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin tüketimine sunulan gıdaların insan sağlığını tehdit etmeyecek şartlarda satışa sunulduğuna, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığına, gıdaların hazırlandığı çalışma tezgahlarının temizliğine ve tüm gıda ürünlerinde son kullanma tarihlerini kontrol etti. Ayrıca son günlerde ardı ardına yaşanan şırıngalı çikolataların okul kantinlerinde satışının yapılıp yapılmadığını denetledi. Denetimler sonunda okul kantini açabilmek ve çalıştırabilmek için temin edilmesi gereken resmi belgelerin de kontrolü yapıldı. Denetimler sırasında kantin işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında da bilgi veren Zabıta ekipleri; “Yapmış olduğumuz denetimlerimizi kent merkezi genelinde tüm okul kantinlerinde yapmaktayız. Yapmış olduğumuz denetimler de amacımız öğrencilerin sağlığını korumak, hayati tehlike arz eden ambalajlı gıdaların satışının yapılıp yapılmadığını kontrol etmek” dediler.