Yalova’nın da “Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden” kampanyasına dahil edilmesi için Yalova Belediyesi öncülüğünde “Biz De İstiyoruz” diyerek başlatılan imza kampanyasına vatandaşlardan destek var.
Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel öncülüğünde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın “Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden” uygulamasından Yalova’nın da faydalanabilmesi ve konuda dikkatin deprem kuşağı üzerinde bulunan Yalova’ya çekilmesi amacıyla başlatılan imza kampanyasına vatandaşlar destek oluyor. Geçtiğimiz Cuma günü Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde düzenlenen tanıtım programında ilk imzalar atılırken, kampanya şimdi kent genelinde stantlar aracılığıyla devam ediyor.
KAMPANYA DEVAM EDİYOR, İLGİ ARTARAK SÜRÜYOR
Başkan Mehmet Gürel’in ilk imza atarak başlattığı kampanya, kent geneline yayılarak devam ediyor. Yalova Belediyesi tarafından kurulan imza stantlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Depreme karşı güvenli konutlarda yaşamak isteyen yüzlerce Yalovalı, “Yarısı Bizden” kampanyasının Yalova’da da uygulanması talebiyle imza atmaya devam ediyor.
Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, kampanyanın başlangıcında yaptığı çağrıyı yineleyerek, “Bu konu siyaset üstüdür, çocuklarımızın can güvenliğiyle ilgilidir. Herkesin imza vererek bu çağrıya destek olmasını bekliyoruz” dedi.
İMZA NOKTALARI VE SAATLER
Vatandaşlar, belirlenen noktalarda imzalarını atarak kampanyaya destek verebiliyor:
- Uğur Mumcu Kültür Merkezi Önü: Her gün 13.00 – 20.00
- Atatürk İlkokulu Önü: 17.00 – 19.00
- Gaziosmanpaşa Mahallesi Çiçek Kafe Önü: 17.00 – 19.00
- Yalova Belediyesi Hizmet Binaları ve Mahalle Muhtarlıkları: Hafta içi mesai saatleri içerisinde
Kampanya kapsamında toplanacak binlerce imza, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunularak Yalova’nın da İstanbul gibi bu destekten faydalanması hedefleniyor.